Skip to main content

Ondernemingskracht toonde zich voor het eerst aan de wereld op 22-02-2022. Al die tweetjes in de datum, dat kan geen toeval zijn. It takes two to tango: met twee kan je sparren, een sterk duo vormen, samenwerken naar een hoger doel. 

Annelies en Kathleen kennen elkaar al vijfentwintig jaar. En zo’n zilveren vriendschapsjubileum vraagt om een nieuwe stap. Dit was het uitgelezen moment om de krachten te bundelen in Ondernemingskracht.

Annelies en ik hebben elkaar in 1997 leren kennen als collega’s toen ik, pas afgestudeerd, bij Nextel het ‘échte’ werkleven indook”, vertelt Kathleen. “Piepjong eigenlijk. Annelies was toen marketingmedewerker en ikzelf werkte op de klantendienst als dossierbeheerder. Je kan stellen dat het verhaal van Ondernemingskracht toen al begonnen is.”

“We hebben samen het hele parcours afgelegd, van het schilderen van de trap van onze bedrijf als starter tot beslissingen nemen op directieniveau”, vult Annelies aan. “Keihard werken en tegelijk ook helemaal uit de bol gaan op een feestje. Als prille twintigers noemden we elkaar Lena & Lisa.” 

“We hebben het hele spectrum doorlopen. Met het hele  Nextel-team bouwden we samen een positie uit van een underdog tot ICT-marktleider, hadden 10.000 klanten en realiseerden een jaarlijkse groei van 20%. Het heeft mij een uniek inzicht gegeven in ondernemen en marketing, en vooral een passie om ondernemingen te doen opbloeien.” 

Annelies en Kathleen groeien samen door van junior tot director, elk in hun eigen vakgebied. “Door die jarenlange samenwerking spreken we zowat dezelfde taal”, zegt Kathleen. “We hebben niet veel woorden nodig en we zeggen de dingen gewoon zoals ze zijn, op een respectvolle manier, én altijd met de intentie om elkaar beter te maken. Wat zo fijn is, is dat we op eenzelfde frequentie zitten en tegelijkertijd zeer aanvullend zijn. Dé formule van een sterk team.”

Nu treden ze samen naar buiten als Ondernemingskracht. Als ervaren duo zetten ze hun schouders onder ambitieuze bedrijven. Op een deskundige en gestructureerde manier zetten ze het bedrijfspotentieel om in succesvolle acties. De positieve synergie tussen Kathleen en Annelies is minstens even belangrijk als de jarenlange ervaring.  

Toen ze allebei beschikbaar waren om samen iets te starten, was er weinig twijfel. “Kathleen is oprecht geïnteresseerd”, zegt Annelies. “Zo kende ze destijds alle 350 namen van de collega’s op ons voormalige bedrijf Nextel. Pure interesse. Anderzijds is Kathleen ook iemand die gaat voor resultaat en efficiëntie. Het is heel fijn werken met mensen die mekaars tijd en kennis respecteren en samen gaan voor het belang van de organisatie, klanten en medewerkers. Dat geeft rust en het gevoel van samen succesvol te zijn.

Als Business Administration Director leidde Kathleen een team van 50 mensen, waarmee ze onder meer tien overnames van heel verschillende culturen realiseerde. “Een operationele integratie succesvol uitvoeren is geen evidentie. Daar heb je capaciteiten en inleving voor nodig”, aldus Annelies.

 “Het is voor mij dan ook een prachtige evolutie om samen met Kathleen nu onze expertise naar kmo’s te brengen”, vervolgt ze. “Bedrijven die te weinig tijd of kennis hebben om een tandem sales, operations en marketing in huis te halen, kunnen nu bij ons terecht. Kathleen is een ware ondernemingskracht voor mij. Samen gaan we soepel en sterk ondernemen!”

Kan dit efficiënt-bruisende team ook iets in beweging zetten in jouw organisatie?

Maak een afspraak via https://calendly.com/maak-kennis-met-je-ondernemingskrachten of bel naar Annelies op +32476/47 00 88.