Skip to main content

Op elk potje past een dekseltje. Ook in de businesswereld is dat zo. De juiste stakeholders vinden, hoe begin je eraan? Ondernemingskracht helpt je hierbij. In een workshop matchen we klanten met een op maat gemaakt traject om een duurzame en welvarende toekomst uit te bouwen. Waar werken we dan aan? Dat lees je in deze blogpost.

Betrouwbare fundamenten

Langdurige gelukkige relaties blijven bestaan omdat ze een stevige verbindende basis hebben en alle partijen onderling goed communiceren. Zo’n relaties kunnen al eens tegen een stootje. Ook bij bedrijven is dat het geval.

Je kan een huis niet bouwen op een grasveld en een boom groeit niet in los zand. Zie het als een LEGO-bouwpakket. Alles begint met een goed fundament, de welgekende grijze (of groene) Lego-basisbouwplaat. Heb je die, dan heb je een sterke basis om met je Legoblokjes verder te bouwen tot een mooie stabiele constructie.

Wat zou het met je doen als je weet dat je meer rust ervaart bij het ondernemen? Uit onze 27 jaar ervaring weten we dat wie in de fundamenten en structuur investeert, stabiliteit als gevolg heeft. Het effect? Rust bij jou als ondernemer, leidinggevende én je medewerkers.

Ook duidelijke communicatie is van vitaal belang, en draagt bij aan het beter verstaan van elkaar. Durf elkaar uit te dagen en durf vragen te stellen tot het helder is en er begrip is.

KISS

De volgende tip: Keep It Structured & Stable. Terug naar dat LEGO-huis… Door het in de juiste volgorde aan te pakken, bouw je je pakket vlotjes tot een mooi en stevig Legohuis. Dat is bij een organisatie ook zo. Het benadrukken van het belang van het juist doen van zaken vanaf het begin is een belangrijk principe voor efficiëntie en kwaliteit in bedrijfsprocessen. Zorg voor structuur in je organisatie, zodat je medewerkers en andere stakeholders kunnen volgen. Bied een leidraad, iets waar ze op kunnen bouwen (of terugvallen). Dat zorgt voor zekerheid en stabiliteit. Zo bouw je als leidinggevende geloofwaardigheid op en blijven je stakeholders trouw aan je organisatie.

De kracht van First time right

“First time right” is de springplank naar sterke resultaten en een gemotiveerd team. Zorg ervoor dat je je organisatie helpt om alles van de eerste keer juist te doen. Dat bespaart je altijd tijd en geld. Beeld je even in dat je huis fout geïsoleerd is, dat wil je achteraf toch ook niet opnieuw doen? Daarom is het van belang om vooraf alles duidelijk te hebben, de richtlijnen te geven en te volgen zodat er al de eerste keer kwalitatief afgeleverd wordt. Richtlijnen zorgen ervoor dat mensen weten wat jij van hen verwacht en zo bouw je als team succesvol verder.

10/team

Welvarend ondernemen? Dat is het doel! Dat krijg je voor elkaar als je zowel KISS als first time right toepast. Check! 10/10 van je klanten en een 10 van je medewerkers omdat ze plezier ervaren. 10/team dus. Succes op alle niveaus. Klaar om welvarend te ondernemen?

Op naar een welvarende samenwerking

Nog op zoek naar jouw perfecte match in de businesswereld?

Wij helpen je hier graag mee in een 4 uur durende workshop waar we focussen op het helder krijgen van welke match en traject bij jou past. Zo creëer jij je sterke basis om je traject naar welvarend ondernemen steviger te maken. Tot snel!

Blijf op de hoogte

Volg je ons al op LinkedIn of op Facebook?