Skip to main content

Organisatiebouwers

Dit zijn de 5 bouwstenen voor een welvarende onderneming

Kathleen en Annelies deden elk al 25 jaar ervaring op in het vak. Doorheen de jaren kwamen we in contact met verschillende bedrijven. Allemaal met één gemeenschappelijk doel: een welvarende onderneming creëren. Of het nu gaat over financiële welvaart of het welzijn van het personeel. Om een welvarende onderneming te krijgen, definieerden we vijf bouwstenen. Jouw organisatie is het vertrekpunt: je medewerkers, succesvolle acties, ambities en huidige ‘brandjes’ die je moet blussen. Allemaal vormen ze een onderdeel van jouw succesverhaal. Klaar om jouw welvarend parcours bij Ondernemingskracht vorm te geven?

Wat zijn de 5 bouwstenen voor een welvarende onderneming?

1. Je ware verhaal

Jouw ‘ware verhaal’ verwijst naar de oorspronkelijke, persoonlijke reis die je als onderneming hebt doorgemaakt. Hierin zitten je motivatie, uitdagingen, drijfveren en visie die je nastreeft. Dit verhaal is uniek voor jouw onderneming en speelt een cruciale rol in hoe je je positioneert en communiceert met belanghebbenden.

2. Je waarde(n)vol aanbod

Hier draait het om het creëren van producten of diensten die echt waarde toevoegen voor je klanten. Hoe kan jij als organisatie jouw klant ondersteunen in het uitbouwen van zijn business? Welke waarden hanteer je binnen jouw organisatie? Door deze te richten op je doelgroep én ze tevreden te houden bouw je een stabiele basis voor duurzame groei.

3. Je stabiele situatie

De focus op een stabiele situatie is een belangrijk onderdeel om uiteindelijk succes te creëren. Denk hierbij aan financiële gezondheid, efficiënte operationele processen en een duidelijke structuur. Stabiliteit zorgt voor consistente prestaties, interne harmonie en de mogelijkheid om duurzame groei te realiseren.

4. Je first-time right uitvoering

Vanaf het begin streven naar foutloos werken zorgt ervoor dat de efficiëntie verhoogt, de kosten verlagen en de klanttevredenheid stijgt. Door duidelijke procedures, continue verbetering en transparante communicatie bereik je sneller het effect van first-time right én uiteindelijk duurzame groei.

5. Je welvarende groei

Deze bouwsteen draait om het creëren van een duurzame en gezonde organisatie die niet alleen financieel bloeit… Een duurzame onderneming draagt ook bij aan de groei van medewerkers, de tevredenheid van klanten en de verbetering van de samenleving. Door dit evenwichtig te benaderen leg je de basis voor langdurig succes en positieve impact!

Wat zeiden klanten over ons?

"Bedankt, Annelies, om niet in wollige marketingtermen te communiceren, maar mee te denken in praktische oplossingen. Je idee hoe potentiële klanten in te delen en zo gerichter te communiceren hebben we meteen toegepast."

Sam HollandersCo-owner Chess Capital, Auteur Smart Capital

"Kathleen is bevlogen en bijzonder bedreven in alles wat ‘order to bill’ processen en bijhorende nazorg betreft. Ze combineert enthousiasme en teamspirit met daadkracht en doelgerichtheid. Hierdoor neemt ze zowel creatieve als moeilijke beslissingen."

Tim CnaepkensClient Operations Strategy Telenet

"De samenwerking met Annelies is verrijkend omdat we hier het potentieel van Beltug nog sterker mee maken. Ze is meer dan een klankbord, want ze geeft heel snel goeie suggesties en ideên die naar nieuwe wegen leiden. En de manier van samenwerken is ook heel leuk want we maken regelmatig een ‘marketing’ wandeling waardoor je makkelijker out-of-the-box denkt."

Danielle JacobsCEO Beltug

Boek je persoonlijk gesprek